Fundacja Troska

NIP: 819-165-66-19, REGON: 180673720, KRS: 0000380392

mail: kontakt@fundacjatroska.pl

Numer Rachunku: 21 9168 0004 0020 3209 2000 0010

(tytułem: na cele fundacji)

• Zapraszamy na wypoczynek do domu Fundacji Troska w Kozłówku. Na razie dom dysponuje 22 miejscami noclegowymi. Piękne okolice Czrnorzecko-strzyżowskiego Parku Krajobrazowego zapewniają wiele ciekawych wrażeń i przeżyć. W zimie blisko do wyciągów narciarskich w Strzyżowie i Gogołowie.  Zapraszamy również do oglądnięcia nowych zdjęć obrazujących aktualny stan domu i okolicy.

więcej +
  • Zapraszamy do oglądnięcia dwóch filmików, które były częścią wykładu ks. Piotra: „Fundacja Troska narzędziem wychowania do wartości w konfrontacji z popkulturą”.  Niżej pod filmami zostało umieszczone streszczenie wykładu. Wykład odbył się w ramach IX Sejmiku Kultury Powiatu Strzyżowskiego zorganizowanego 21 października 2014 r. w Centrum Kształcenia Praktycznego w Dobrzechowie.

więcej +
  • Na początku roku 2011 ks. Biskup Jan Niemiec przekazał księdzu Piotrowi Gnatowi swój dom rodzinny do pracy z młodzieżą. Znajduje się on w Gminie Wiśniowa w Kozłówku. Jest to urocza wioska położona w Czarnorzecko-strzyżowskim Parku Krajobrazowym, gdzie przebiegają piękne szlaki turystyczne.

więcej +
  • Nasza Fundacja nie prowadzi działalności gospodarczej. Utrzymujemy się z dotacji osób prywatnych i różnych instytucji. Chcemy serdecznie podziękować naszym wszystkim darczyńcom. W najbliższym czasie planujemy:

Aktualności

• W dniach 5-6 grudnia 2014 w Trosce mieszkali studenci z Duszpasterstwa Akademickiego (DA) Wieczernik z Rzeszowa wraz z ks. dr Grzegorzem Wójcikiem.

więcej +
  • Pod koniec listopada 2014 gośćmi naszego domu byli raperzy: Kolah – Mirosław Kolczyk; Poison – Piotr Plichta; Maro – Marek Neumann i Dj Bulb – Kamil Korwowski. Chłopaki wraz z ks. Piotrem planują koncert na wiosnę…

więcej +
  • Po raz pierwszy w Kozłówku ks. Piotr poprowadził 3 dniowe rekolekcje dla maturzystów z ZST w Strzyżowie – klasa IV TI. Odbyły się one od 27 – 29 listopada 2014 roku.

więcej +
  • W dniach 26 -27 listopada 2014 gośćmi naszej Fundacji byli uczniowie Gimnazjum nr 15 z Rzeszowa wraz z wychowawcami. Podczas wyjazdu chłopaki trenowali sztuki walki, strzelali z wiatrówki i słuchali hip-hopu rapera Kolah.

więcej +
  • W dniach 21-23 listopada 2014 w Kozłówku gościła grupa z Budziwoja z Ks. Maciejem Chuchlą. Poznawali oni strukturę Liturgii Godzin.

więcej +
  • W dniach od  8 do 11 listopada 2014 r. grupa młodzieży z Kamienia wraz ze swoim opiekunem ks. Stanisławem Zagórskim przebywała w domu Fundacji Troska w Kozłówku koło Wiśniowej.

więcej +
  • Pięknie ubrane dziewczyny w białe sukienki, tańczące i sypiące z mis płatki róż oraz chłopcy niosący pochodnie i flagi tworzyli procesję z figurą Matki Bożej Troskliwej.

więcej +
  • 23 maja 2014 roku w piątek na godz. 18:00 zapraszamy wszystkich na Festiwal w Trosce o człowieczeństwo. Będzie on połączony z oficjalnym otwarciem domu Fundacji w Kozłówku.

więcej +
  • Już po raz trzeci młodzież działająca w Fundacji TROSKA uczestniczyła w spotkaniu opłatkowym, które odbyło się w dzień Uroczystości Objawienia Pańskiego.

więcej +
  • Na wakacjach Dorota Lecka i Radosław Kud zaproponowali swoim gościom weselnym, że zamiast kwiatów mogą wesprzec naszą Fundację.

Reportaże o Fundacji

Najnowsze galerie

System CM

cud moralny